|
Obecny czas: 03 Kwi 2025, 17:49
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Złośnik |
#845186 Wysłany:
09 Sty 2019, 18:33; Temat postu: Jaką szybę czołową wybrać - akustyczną czy nie? |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Krzysztof
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.9 130KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Sport
Województwo: śląskie [S]
|
Witam.
Dzisiaj sprawdzałem szyby i oprócz czołowej i bocznych małych wszystkie są splintex a te trzy - Pilkingtona.
Czeka mnie wymiana przedniej szyby i pytanie czy w Grande były szyby akustyczne i czy warto akustyczną do benzyny montować do 1.4 8V?
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Fazor |
#845899 Wysłany:
09 Lut 2019, 08:41; Temat postu: Re: Jaką szybę czołową wybrać - akustyczną czy nie? |
|
 |
Puntomaniak |
Imię: Adam
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Dynamic
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Czerwionka-Leszczyny, Lubliniec Rejestracja: 22 Mar 2011, Posty: 62
|
Wymieniałem już dwa razy szybę przednią i o takiej szybie nie słyszałem.
_________________ Był: Fiat Seicento 1,1 S najlepszy rocznik czyli '99 Był: Fiat Punto II FL 1,2 16V 3D Dynamic 2004 jeszcze lepszy niż Seicento Jest: Grande Punto 1,4 8V Dynamic Fiat chyba tnie koszty (jak wszyscy inni )
|
|
Góra |
|
 |
BobMF |
#846624 Wysłany:
15 Mar 2019, 13:49; Temat postu: Re: Jaką szybę czołową wybrać - akustyczną czy nie? |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: BobMF
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Wersja: Dynamic
Województwo: dolnośląskie [D]
Miejscowość: Wrocław Rejestracja: 01 Kwi 2007, Posty: 1044
|
po co dwa takie same tematy ? topic59436.html
_________________ -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Wszystko do Diesla - wtryski, pompy, akumulatory i inne: domino.sklep.pl --------------------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
Góra |
|
 |
Alexix159 |
#863646 Wysłany:
02 Kwi 2025, 23:35; Temat postu: Re: Jaką szybę czołową wybrać - akustyczną czy nie? |
|
 |
Forumowicz |
Imię: Aleksander
Samochód: Punto I 3d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: S
Województwo: lubuskie [F]
|
Jak masz możliwość, to bierz akustyczną. Różnica w tłumieniu hałasu jest odczuwalna, zwłaszcza na trasie. Cena trochę wyższa, ale warto – mniej szumu od wiatru i silnika. Druga sprawa – jak masz głośniki lepsze niż fabryczne, to też zauważysz różnicę, bo mniej dźwięku ucieka na zewnątrz. 
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|