|
Obecny czas: 03 Kwi 2025, 17:50
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 7 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Pi_Kropek |
#863556 Wysłany:
12 Mar 2025, 21:03; Temat postu: Punto II FL - Wymiana przednich lamp. |
|
 |
Forumowicz |
Imię: Piotr
Samochód: Punto II FL 3d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Active
Województwo: małopolskie [K]
|
Witam. Proszę o poradę przed zakupem. Potrzebuję wymienić przednie lampy w moim punciaku (polerowanie już nic nie pomoże), na allegro są nowe lampy TYC do wersji że sterowaniem elektrycznym ale bez silniczków. Pytanie mam takie: czy można przełożyć stare silniczki do tych nowych lamp ( lub kupić nowe), czy też nie ma takiej możliwości i nie będę miał możliwości sterowania tymi nowymi lampami? Dzięki z góry za odpowiedź.
|
|
Góra |
|
 |
|
|
papieju |
#863557 Wysłany:
14 Mar 2025, 08:51; Temat postu: Re: Punto II FL - Wymiana przednich lamp. |
|
 |
Puntoświr |
Samochód: Punto II 3d
Paliwo: Benzyna + LPG
Województwo: świętokrzyskie [T]
|
Powinno pasować bez problemu, robiłem tak w przedlifcie - nowe lamy bez silniczków i te ze starych założyłem. Warunek - nowe i stare muszę być pod sterowanie elektryczne, chodzi o wiązkę w lampie. A tak to bez problemu Autor postu otrzymał pochwałę
|
|
Góra |
|
 |
Santi455 |
#863562 Wysłany:
15 Mar 2025, 19:31; Temat postu: Re: Punto II FL - Wymiana przednich lamp. |
|
 |
Forumowicz |
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.4 16V 155KM
Paliwo: ON
Województwo: świętokrzyskie [T]
|
Pi_Kropek napisał(a): Witam. Proszę o poradę przed zakupem . Potrzebuję wymienić przednie lampy w moim punciaku (polerowanie już nic nie pomoże), na allegro są nowe lampy TYC do wersji że sterowaniem elektrycznym ale bez silniczków. Pytanie mam takie: czy można przełożyć stare silniczki do tych nowych lamp ( lub kupić nowe), czy też nie ma takiej możliwości i nie będę miał możliwości sterowania tymi nowymi lampami? Dzięki z góry za odpowiedź. Jeśli nowe lampy mają miejsce na silniczki, to spokojnie możesz spróbować przełożyć stare. Jeśli nie pasują, to można zawsze dokupić nowe silniczki. Autor postu otrzymał pochwałę
|
|
Góra |
|
 |
Krzysiek1 |
#863569 Wysłany:
17 Mar 2025, 18:41; Temat postu: Re: Punto II FL - Wymiana przednich lamp. |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Krzysztof
Samochód: Punto II FL 5d
Wersja: Actual
Województwo: pomorskie [G]
|
Ja też kiedyś przerabiałem ten temat. Klosze przednich lamp były mocno wypłowiałe. Chciałem zakupić nowe ale tylko oryginały. A że takowych nie znalazłem (zamienników nie warto kupować, takie jest przynajmniej moje zdanie), to dałem lakiernikowi żeby położył nowy lakier. Koszt 200zł, taniej to niż nowe lampy a efekt jest zadowalający . Więc po co przepłacać ?
|
|
Góra |
|
 |
Pi_Kropek |
#863570 Wysłany:
17 Mar 2025, 19:09; Temat postu: Re: Punto II FL - Wymiana przednich lamp. |
|
 |
Forumowicz |
Imię: Piotr
Samochód: Punto II FL 3d
Województwo: małopolskie [K]
|
Dzięki za odpowiedź. Zakupione lampy mają sterowanie elektryczne, silniczki na wszelki wypadek dokupiłem nowe (gdyby stare poległy przy demontażu). Nie ma sensu według mnie ich odnawiać, polerowanie pomaga na 2-3 miesiące i znowu są matowe (parkuję auto między dwoma placami budowy i każdy pył wbija się w szkła).
|
|
Góra |
|
 |
pmxoo7pI |
#863571 Wysłany:
17 Mar 2025, 20:46; Temat postu: Re: Punto II FL - Wymiana przednich lamp. |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Wersja: Dynamic
Województwo: dolnośląskie [D]
|
Sama polerka to ściema, to tylko na chwilę, np. aby przegląd zaliczyć jak są zmatowione. Polerowaną powierzchnię wypada zabezpieczyć, lakier, czy folia jak kto lubi.
|
|
Góra |
|
 |
rafisz |
#863580 Wysłany:
20 Mar 2025, 06:41; Temat postu: Re: Punto II FL - Wymiana przednich lamp. |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Rafał
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 16V 80KM
Wersja: Sound
Województwo: mazowieckie [W]
|
jeżeli się pryśnie lakierem to jest na lata, robiłem w swoim bolidzie zestawem motipa czy tam colormatic w chyba '17 roku, do tej pory idealnie przezroczyste, owszem pojawiło się kilka niewielkich rys, ale poza nimi nic więcej, żadnego zmatowienia nie ma a co do chińczyka - nie zdziw się jak po roku będą takie same jak te stare oryginały
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 7 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|